Anak Arwah Harun Salim Bachik Menyanyikan Lagu Terkenang Bapa, “Auto Mengalir Air Mata”

Sponsored

Kehilangan orang tersayang buat selama-lamanya sudah pasti membuatkan individu dalam keluarga atau terpaling rapat terkesan. Jika dahulu boleh bersenda gurau, meluahkan rasa, menumpang bahagia, tapi kini hanya rindu membaluti hati.

Baru-baru ini satu rakaman dengan paparan anak arwah Harun Salim Bachik menyanyikan semula lagu ‘Ayah Ku Kirimkan Doa’ telah menjadi perhatian ramai.

Sponsored
Arwah Harun Salim Bachik

Dalam perkongsian rakaman tersebut alunan suara dan bait lirik lagu itu membuatkan ramai tersedu dan terusik jiwa mendengarkannya. Apatah lagi yang menyanyikan adalah anak Arwah Harun Salim Bachik yang turut merasakan kehilangan bapanya itu.

Berikut adalah perkongsian rakaman dendangan suara yang cukup syahdu ini dan dimuat naik oleh seorang pengguna TikTok:

Sponsored

Tak sangka Allahyarham Harun Salim Bachik ada meninggalkan anak yang turut berbakat dan berdarah seni sebagai legasinya. Meninjau di ruangan komen, rata-rata warganet mengakui turut tersentuh hati mendengarkan nyanyian gadis ini.

Malah ada juga yang terkenangkan orang tersayang yang telah pergi meninggalkan dunia. Berikut antara reaksi ramai yang ditinggalkan di ruangan komen perkongsian tersebut:

Sponsored

“Walau aku tak pernah mendapat kasih sayang dari seorang ayah..Auto sebak dengar lagu ni…”

“Saya bila dengar lagu ni jadi tak kuat. Arwah ayah meninggal masa saya baru nak dapat kasih sayang seorang ayah”

“Auto mengalir air mata. Walau pun saya masih ada ibu ayah tapi mereka dalam keadaan tak sihat. Selalu rindukan mereka di kampung”

“3rd generation dah. Saya peminat arwah Salim Bachik. Suara dan lakonan dia best. Orang2 lama mungkin kenal. Yang lahir 60an, 70an”

SumberTiktok