Diusia Hampir 40an, Zara Zya penat disoal tentang jodoh

Sponsored

Zara Zya, pelakon berusia hampir 40 tahun, telah menunjukkan kepenatannya dengan pertanyaan-pertanyaan yang kerap diajukan oleh netizen tentang jodohnya​​. Disebabkan oleh komen-komen tersebut, Zara mengaku merasa terguris dan trauma sehingga dia merasa takut untuk keluar rumah. Malah, ini adalah kali pertama dia menangis ketika sedang berada di dalam siaran langsung​​.

Zara, yang sebenarnya bernama Zainurul Razia Mohd Zainuddin, mengatakan bahwa dia tidak dapat memahami mengapa ada orang yang bangun pagi dengan tujuan untuk menyakiti orang lain. Ada beberapa pertanyaan yang biasanya dia biarkan saja, tetapi belakangan ini dia merasa sangat sensitif terhadap pertanyaan-pertanyaan tersebut. Contohnya, “Tiada orang yang hendak dekat dengan saya ke? Tak kahwin ke? Tak laku ke?” Pertanyaan-pertanyaan ini telah mengguris hatinya dan membuatnya merasa terganggu​​.

Sponsored

Meskipun dia bahagia dengan kehidupannya, Zara merasa sedikit terganggu ketika orang lain mudah sekali menghakimi urusan jodohnya. Dia merasa trauma untuk keluar rumah kerana hakiman dari segelintir pihak ini​​.

Menurut Zara, komen-komen negatif yang dilemparkan oleh netizen tidak hanya mempengaruhi kesihatan mentalnya, tetapi juga membuatnya mengasingkan diri dari orang ramai. Kerena kata-kata netizen, dia merasa kehilangan semangat untuk membuat siaran langsung atau untuk berada di tempat-tempat awam. Dia lebih memilih untuk duduk di rumah dan menggunakan tidur sebagai cara untuk melupakan masalah-masalah ini​.

Sponsored

Dia juga menyatakan bahwa dia telah berehat dari dunia lakonan selama dua bulan, walaupun orang lain mungkin melihat dia sering tertawa dan tidak memiliki sebarang masalah​.