Nabila Huda Pelik Wanita Melayu Nak Kulit Cerah, Akui ‘Brown Skin’Lebih Cantik & Mudah Dijaga

Sponsored

Selebriti serba boleh dikenali dengan nama Nabila Huda ini bukan calang-calang orangnya. Memiliki rupa paras dan bakat yang seiring menjadikan Nabila Huda ini antara selebriti yang memiliki pakej lengkap dalam industri hiburan tanah air.

Baru-baru ini menerusi luahan Nabila Huda di Twitter, pelakon ini meluahkan rasa peliknya apabila ramai perempuan yang obses untuk miliki kulit dengan warna cerah. Umum sedia tahu pelakon ini memiliki kulit sawo matang yang diakui kecantikannya.

Sponsored
Nabila Huda

Menerusi ciapannya di akaun Twitter milik peribadi pelakon ini, Nabila Huda pelik wanita Melayu nak kulit cerah dan menulis seperti berikut:

“Kenapa ramai perempuan melayu tak suka warna kulit sendiri? Ramai yang obsessed nak berkulit putih..Korang sedar tak, kulit asli warna kite ni sebenarnya menggambarkan wanita melayu tu cantik..Brown sugar is sexy you know.. i love my skin so much and i am so proud of it..”

Sponsored

Malah dalam ciapannya itu juga Nabila Huda memberitahu warna kulit asli wanita melayu itu sangat cantik sebenarnya dan dia sangat suka dan berbangga dengan warna kulit ada padanya.

Selain dari itu Nabila Huda turut akui yang warna kulit ‘brown’ inilah yang paling senang untuk dijaga. Sempat juga pelakon ini memberikan tips seperti berikut:

Sponsored

Muat naik Nabila Huda pelik wanita melayu nak kulit putih ini telah meraih perhatian ramai. Malah di ruangan komen dilihat ramai bersetuju dengan pendapat pelakon tersebut.