Sunflower Garden Bagan Datuk, Perak Tempat OOTD Yang Menarik

Sponsored

Jika di Lopburi, Thailand ada ladang bunga matahari yang menjadi tarikan pelancong, Malaysia pun tidak kurang hebatnya. Ladang bunga matahari yang terletak di Bagan Datuk, Perak ini kian mendapat perhatian ramai untuk mengunjunginya.

Bagi mereka yang suka bergambar di tempat-tempat menarik bolehlah kunjungi Sunflower Garden Bagan Datuk, Perak. Ada banyak latarbelakang menarik dan beberapa tarikan lain. Antaranya pengunjung boleh memberikan ikan dan juga itik. Selain dari itu, buat penggemar bunga matahari sudah pastinya boleh bergambar dengan spesis tumbuhan menarik ini.

Sponsored
Kredit Libur
Kredit Libur

Dengan bayaran masuk seorang dewasa hanya RM10 dikenakan memang seronok jika dapat menghabiskan masa di sini. Jika anda dari Kuala Lumpur, 3 jam perjalanan sudah memadai untuk sampai ke Sungai Burung, sebuah perkampungan nelayan di Bagan Datuk, Perak ini.

Saksikan ringkasan apa yang menarik di Sunflower Garden Bagan Datuk yang dikongsikan oleh beberapa pengguna Twitter ini:

Sponsored

Wah, nampak menarik bukan? Sementara masih belum boleh rentas ke luar negara, bolehlah luangkan masa mengunjungi tempat-tempat menarik di dalam Malaysia. Oh ya, Sunflower Garden Bagan Datuk, Perak ini dibuka jam 9 pagi hingga 5 petang. Berikut adalah alamat penuh lokasi kebun bunga matahari ini:

Sunflower Garden,
A128, Bagan Sungai Burung,
36100 Bagan Datoh, Perak.

Sponsored