Ummi Nazeera Menang Pelakon Wanita Terbaik, “Akhirnya Yang Betul2 Hebat Menang”

Sponsored

Pelakon wanita popular dikenali dengan nama Ummi Nazeera menang pelakon wanita terbaik dalam Anugerah Drama Sangat yang dianjurkan oleh TV3 Malaysia pada malam tadi.

Sebut sahaja nama Ummi Nazeera pastinya ramai terbayangkan lakonan penuh emosi yang pernah dibintangi oleh pelakon wanita cukup hebat ini. Manakan tidak, lakonannya memberikan kesan mendalam kepada penonton sekaligus membuatkan ia menjadi bualan hangat ramai.

Sponsored

Menerusi perkongsian di Instagram TV3 Malaysia, dipaparkan Ummi Nazeera menang Anugerah Pelakon Wanita Terbaik menerusi lakonannya sebelum ini, Risik Pada Hati.

Berikut adalah muat naik kemenangan pelakon wanita ini selepas 16 tahun dalam industri tersebut:

Sponsored

Untuk info, drama Risik Pada Hati ini Ummi Nazeera membawakan watak seorang isteri yang tidak boleh memberikan zuriat kepada suaminya. Disebabkan itu, Ummi Nazeera sebagai Hayfa meminta suaminya untuk berkahwin lain.

Pelbagai kejadian yang berlaku dalam kehidupannya selepas itu. Bagaimanapun, untuk yang masih ingat ada beberapa babak lakonan dalam drama ini yang tular dan menjadi satu fenomena. Itulah kesan pelakon hebat seperti Ummi Nazeera bermain emosi penonton.

Sponsored

Meninjau di ruangan komen, rata-rata warganet terharu dengan kemenangan oleh pelakon ini. Berikut antara reaksi ramai yang ditinggalkan tersebut:

“Tahniah Umi Nazeera. Tak silap masa drama ni sedang ditayangkan dulu saya ada bagi komen mesti masuk anugerah..”

“Sepatutnya dari dulu memang layak menang. Tapi ye la baru tahun ni rezeki dia..”

“Memang selayaknya bukan drama ni saja tapi semua drama yang dia berlakon sangat berkesan..”

“Sedihnya 16 tahun berlakon ni baru first anugerah dapat”