DDNK Bagi Nasihat Pada Syamsul Dikritik Netizen, “Nak Melingkup Dengar Ler..”

Sponsored

Umum sedia tahu akan kisah rumahtangga antara pelakon, Puteri Sarah Liyana dan pengarah tersohor, Syamsul Yusof yang kini sedang diuji. Pengumuman Syamsul Yusof yang sudah bernikah dengan Ira Kazar sebagai isteri kedua membuatkan keadaan lebih panas.

Baru-baru ini pakar saham terkenal, Datuk Dr Mohd Nazri Khan atau lebih mesra dengan panggilan DDNK tampil berkongsi pengalaman mengenai rumahtangganya. Menurut DDNK dia sendiri pernah melalui ujian hampir sama dengan kisah Syamsul Yusof tersebut.

Sponsored

Nasihatkan Syamsul supaya…

Dalam satu video DDNK bagi nasihat pada Syamsul yang mana dia berpendapat pengarah terkenal itu perlu buat pilihan yang terbaik. Malah dia juga berpandangan ada dua jenis wanita.

“Nasihat kepada Syamsul pilihlah yang terbaik, antara dua itu pilihlah yang terbaik. Sebab perempuan ni ada dua jenis. Satu jenis lebih banyak pakai logik. Satu lagi banyak pakai emosi. Yang pakai logik lebih dominan, agresif. Yang emosi ni lebih relax, outgoing. Kalau boleh fikir elok-elok.

Sponsored

Lepas bercerai lebih bahagia

Tambahnya lagi, DDNK bagi nasihat pada Syamsul buat pilihan yang terbaik kalau perlu bercerai. Malah dia turut berpendapat penceraian bukan pengakhiran segalanya.

“Kalau terpaksa bercerai, kita terpaksa buat. Kadang-kadang penceraian ni kita boleh bahagiakan kita lagi. Penceraian ini bukannya kiamat, bukan ending. Banyak orang yang bercerai lebih bahagia, success

Sponsored

Kalau terpaksa buat pilihan siapa yang sayang lebih

Selain itu, menurut DDNK kalau bergaduh setiap hari depan anak pun tidak elok. Jika terpaksa bercerai buat pilihan yang terbaik.

“Kadang-kadang kita terpaksa buat kalau anak kita dengar bergaduh setiap hari pun tak elok. Kepada saudara Syamsul pilihlah yang terbaik. Kita kena tahulah siapa yang sayang pada kita.”

Reaksi Netizen

Meninjau di ruangan komen, rata-rata warganet meninggalkan reaksi mereka seperti berikut:

“Batu api besar nie”

“Dia nak suruh ikut dia la tu. Pilih yang muda..Banyak duit ada la muda tak da duit tengok dia tunggu tak”

“Umpama ketam mengajar anaknya berjalan lurus”

“Kata buaya kepada buaya lain”

SumberTikTok