Suara Di Sebalik Doraemon Dan Nobita Dikongsikan, Ramai Tak Sangka Rupanya…

Sponsored

Membesar bersama animasi popular seperti Doraemon, Dragon Ball dan banyak lagi bila ditonton lagi kini pastinya buat kita terimbau kenangan lalu. Siri animasi Doraemon antara yang popular disiarkan di televisyen dan pada asalnya dari bahasa Jepun.

Dibawa ke Malaysia dan dialih suara ke bahasa melayu menjadikan Doraemon antara sebab mengapa animasi ini boleh berjaya dan popular di sini. Pernah tak anda terfikirkan siapakah pemilik suara di sebalik karakter utamanya iaitu Doraemon dan Nobita?

Sponsored

Baru-baru ini dua pemilik suara di sebalik Doraemon dan Nobita telah hadir ke rancangan Malaysia Hari Ini. Kehadiran mereka ini telah membuatkan ramai teruja kerana baru dapat tahu siapakah pemilik alih suara siri animasi berkenaan.

Seorang pengacara dikenali dengan nama Dayah Bakar berkongsikan satu video dengan paparan pemilik suara di sebalik Doraemon dan Nobita menerusi akaun TikTok miliknya:

Sponsored
@dayahbakar

Wahhhhhh bestlahhhh jumpa Doraemon dan Nobita🫶🏻❤️ #fyp #fypシ #Doraemon #MHITV3

♬ Doraemon(B) – Official Sound Studio

Tak sangka rupanya dua wanita ini adalah pemilik suara karakter berkenaan! Malah perkongsian video tersebut juga turut mencuri perhatian ramai dan ada yang tak sangka di sebaliknya adalah suara milik wanita berkenaan.

Berikut antara reaksi ramai yang ditinggalkan di ruangan komen perkongsian video pendek oleh Dayah Bakar ini:

Sponsored

“Terima kasih mewarnai zaman muda kami. Request suara Giant menyanyi satu kali”

“Omg pasal rasa sebak ni. Teringat zaman muda. Terima kasih lah Nobita Doraemon”

“Laa orang veteren rupanya..Hehe terbaik”

“Ceria sampai berumur..Alhamdulillah”

Malah satu lagi pemilik akaun TikTk turut berkongsikan satu rakaman ketika siaran langsung rancangan dengan paparan dua pemilik suara kegemaran kanak-kanak satu ketika dulu ini.

Sekali lagi dua wanita tersebut dipuji ramai kerana bakat yang ada pada mereka sukar didapati kepada orang lain.

SumberTikTok