“Tak Payah Jerit, Tak Payah Marah Kalau Jadi Juri” – Sofian

Sponsored

Seorang lelaki bernama Muhammad Erdy Sufian tidak menyangka bahawa video pertengkaran mulutnya dengan penyanyi dangdut, Mas Idayu ketika ujibakat Mentor Legend 2014 kembali diterbitkan.

Menurut mStar Online, Sufian menyatakan bahawa seorang juri perlu memberikan teguran dengan cara yang sesuai dan tidak perlu berteriak-teriak serta memberikan nasihat kepada juri untuk mengambil wudhu terlebih dahulu.

Sponsored

Saya tak tuju mana-mana pihak

“Saya tak tuju mana-mana pihak… sesiapa sahaja bila jadi juri sekurangnya kalau nak menegur tu biar bertempat. “Saya tak tuju mana-mana pihak… sesiapa sahaja bila jadi juri sekurangnya kalau nak menegur tu biar bertempat.

Dalam pada itu, Sofian yang bekerja sebagai penjual kereta itu mengakui trauma menyertai mana-mana uji bakat nyanyian namun tidak menyimpan rasa benci terhadap penyanyi dangdut itu.

Sponsored

“Uji bakat di kenduri kahwin adalah, tak jadi penyanyi pun takpe. Alhamdulillah dengan rezeki (kerja) sekarang. Nyanyian sekadar suka-suka sahaja. “Kalau berjumpa dengan Mas Idayu, takkan nak buat muka. Sekurang-kurangnya melemparkan senyuman. Apa yang jadi, biarkan berlalu. Kita move on,” katanya.