“Uwo British accent”-Terpukau Puteri Balqis cakap Inggeris, netizen teringat Zahirah Macwilson

Sponsored

Sebut sahaja nama pelakon, Puteri Balqis tentu ramai yang mengenalinya sejak dia bergelar pelakon kanak-kanak. Bakat anak seni ini sebagai pelakon mendapat sokongan ramai apabila dia begitu hebat dalam menhayati watak.

Kisah Puteri Balqis bagaimanapun kembali menjadi tumpuan selepas dia mula aktif semula dalam dunia lakonan dan kisahnya juga menjadikan orang ramai tidak henti-henti memberikan sokongan buat dia dan ibunya.

Sponsored

Walau bagaimanapun, pelakon remaja ini mendapat perhatian lagi apabila satu rakaman video yang menunjukkan Puteri Balqis menjawab pertanyaan dalam bahasa Inggeris mengundang orang ramai kagum. Puteri Balqis dilihat menjawab beberapa pertanyaan mengenai wanita.

@enbooth

Watch how sweet & beautiful @morosechildofficial shares her thoughts on the day we celebrate women 😍 To make the week extra special, we have collaborated with a woman owned business @nonoshomemade. Get their signature Pandan Cloud Cake for FREE + 10% OFF with every purchase of Endesk from enbooth.com 🌹 #iwd2023 #internationalwomensday #womenoftiktok #womenpower #puteribalqis #fyp

♬ original sound – enbooth – enbooth

Perkongsian Enbooth tersebut membuatkan orang ramai kagum kerana Puteri Balqis tidak hanya merupakan pelakon bebakat besar malah diusianya itu dia dilihat sangat matang dan pandai.

Sponsored

Malah melihatkan Puteri Balqis bercakap Inggeris dengan lancar dalam rakaman video tersebut, warganet memberikan pujian kerana merasa kagum dan dalam pada masa sama kerana caranya bercakap itu, ada juga yang teringat akan pelakon, Zahirah Macwilson.

‘Bijak dia ni’

Sponsored

‘Aku dengar accent dia auto teringat Zahirah Macwilson. Aqish budak pandai dan cantik pulak tu. Biasa la masing-masing ada dugaan hidup kan. Tapi dia budak hebat’

‘Cepatnya Aqish membesar, dah boleh bercakap tentang persoalan ini. Agaknya pengalaman hidup yang mengajar dia’

‘British accent English dia wow’

Sumberenbooth