“Meeting nak tambah cawangan warung roti canai”- Peminat teruja ahli Senario buat ‘live’ bersama

Sponsored

Sebelum muncul pelbagai nama kumpulan lawak di Malaysia, Senario merupakan satu-satunya kumpulan lawak yang begitu menjadi fenomena sekitar tahun 2000. Ahli Senario jika diikutkan mempunyai sembilan orang.

Wahid Mohd, Lan Pet Pet, Shamsul Ghau Ghau, Farouk Hussain, Azlee Jaafar, Hamdan Ramli dan Pak Ya serta diikuti Saiful Apek dan Yassin Yahya. Kesemua mereka ini merupakan pelawak legend yang tidak perlu lagi diperkenalkan dalam dunia lawak.

Sponsored

Walau bagaimanapun, setelah sekian lama peminat begitu rindu dengan kumpulan Senario tersebut ternyata satu perkongsian semula yang memaparkan beberapa ahli pelawak terkenal bersama membuat video live mengundang begitu ramai peminat dalam pada masa sama cukup teruja.

Mana tidaknya, bukan mudah untuk melihat bersama begitu lagi dan ia juga dapat mengurangkan rasa rindu peminat terhadap mereka apabila dapat melihat beberapa pelawak terkenal itu sporting membuat video live bersama.

Sponsored

“Comel lee friendship gini,” kongsi pemilik akaun tersebut yang mana diruangan komen juga peminat sempat bergurau tentang warung roti canai mereka yang menjadi tumpuan dalam filem mereka.

“Diorang ni la yang isi masa-masa saya waktu petang dulu, selalu tengok semoga dorang semua sihat-sihat selalu…”

Sponsored

“Sampai sekarang suka sangat tengok filem Senario”

“Sitcom legend tanpa gadget dulu mengadap depan TV tunggu senario best gila. Dulu siap ada vcd dvd kalau terlepas episod…”

“Depa tengah meeting tu nak tambah cawangan warung roti canai depa tu”