Shuib Rimas Orang Asyik Tanya Soal Pengganti Siti Sarah, “Saya Pun Tak Tahu Nak Cakap Apa…”

Sponsored

Tak dinafikan, nama Shuib sering kali terpalit dengan beberapa gosip yang membabitkan dia dengan wanita lain. Malah ada juga yang mengaitkan pelawak itu dengan beberapa selebriti wanita sebelum ini seperti Wan Sharmila dan Zara Zya.

Shuib mendedahkan dia mengakui berasa rimas apabila sering kali ditanyakan tentang pengganti yang akan mengisi hatinya. Tidak kurang juga yang bertanyakan bilakah pelawak itu akan mendirikan rumah tangga dan memulakan kehidupan baru.

Sponsored

Menurutnya, setiap kali dia keluar pasti akan diajukan sama ada dia sudah mendapat pengganti dan pertanyaan itu ada kalanya membuatkan dia berasa sensitif. Namun dia cuba melihat pertanyaan itu dari sudut positif di mana mungkin mereka mengambil berat tentang hidupnya.

“Saya pun tak tahu nak cakap apa, sama ada orang tak faham atau apa. Tapi saya lihat dari sudut positif, mungkin orang ambil berat.”

Sponsored

Terkilan kata-kata buruk tentang Watie

Sebelum ini, Shuib juga turut dikaitkan sedang menjalinkan hubungan cinta dengan seorang wanita dikenali sebagai Watie. Difahamkan, anak-anaknya juga sudah mengenali wanita itu namun dia mengakui berasa terkilan dengan kata-kata buruk dari netizen terhadap Watie.

Pelawak itu memberitahu orang luar terlebih dahulu membuat spekulasi mengenai Watie sedangkan mereka tidak mengenali wanita itu secara peribadi. Terdahulu, ramai yang memberikan komen negatif seolah-olah tidak memberi restu apabila Shuib dikatakan sedang mengenali hati budi wanita itu.

Sponsored

“Walaupun belum tahu dia orang yang bagaimana, orang luar sudah mula membuat spekulasi. Muka garang? Saya tak fahamlah bila ada yang kata, ‘ini kalau jadi mak tiri, mesti garang.’ Orang dah menghakimi terlebih dulu.”

Dalam masa yang sama, Shuib turut meluahkan rasa hairan mengapa dirinya selalu menjadi sasaran di mana pertanyaan mengenai kahwin lagi sering diajukan kepadanya. Walaupun ada lagi artis lain yang turut melalui situasi yang sama sepertinya selepas kematian pasangan.

Namun dia menganggap orang ramai hanya mengambil berat tentang dirinya dan cuma ingin dia bahagia bersama anak-anaknya. Terdahulu, penyanyi Siti Sarah Raisuddin meninggal dunia pada 9 Ogos 2021 selepas melahirkan anak keempatnya, Ayash Affan dalam keadaan dijangkiti virus Covid-19.

Sementara itu, anda boleh juga baca kisah-kisah lain yang menarik di Syor.