“Siapa costume designer”- Netizen terkedu lihat video maskot Masked Singer Malaysia 3

Sponsored

Seperti pada musim pertama dan kedua, ramai penonton begitu teruja menantikan rancangan hiburan berjudul The Masked Singer yang ternyata kelmarin diumumkan musim ketiga daripada pihak rancangan tersebut sekali gus membuatkan penonton nampaknya juga tidak sabar untuk menyaksikan siapakah disebalik topeng atau maskot yang mana identiti mereka tidak didedahkan.

Manakala lapan juri akan meneka siapakah mereka iaitu 15 peserta yang terdiri daripada pempengaruh media sosial, selebriti seperti penyanyi, pelakon, pelawak selain itu personaliti TV dan atlet sukan juga terlibat. Mereka akan mengenakan maskot Mawar Berduri, Kurita, Si Tangkis, Abang Burger, Betta Fish, Lollipop, Zirafah, Bertih Jagung, Brokoli dan beberapa lagi maskot hebat lain.

Sponsored

15 Maskot The Masked Singer 3

Menerusi perkongsian satu rakaman video bagaimanapun mencetuskan 15 maskot bagi rancangan The Masked Singer Malaysia musim 3 itu membuatkan warganet terkedu apabila maskot tersebut begitu menarik dan kelihatan cukup hebat hasil rekaannya sehingga mengundang rasa tanda tanya warganet tentang siapakah pereka tersebut.

Sponsored

Menerusi sumber, difahamkan 15 maskot tersebut menggambarkan betapa eklektiknya design atau rekaan Akma Suriati Awang yang ternyata turut mendapat sentuhan daripada pereka terkenal, Hatta Dolmat. Dalam pada itu, rancangan ini juga masih mengekalkan konsep yang sama seperti terdahulu.

Menyaksikan video yang memaparkan kesemua maskot yang terlibat itu, netizen bagaimanapun sempat berbicara mengenai keunikan maskot yang terlibat dalam musim ketiga ini dimana cukup menarik perhatian mereka.

Sponsored

Korang bayangkan Si Tangkis tu Zii Jia

Maskot

‘Bulu tangkis tu…’

‘Kurita dan Brokoli’