Uqasha Senrose dikomen naik berat dibidas, “Tak sensitifnya la orang Melayu…”

Sponsored

Pelakon Uqasha Senrose merupakan antara selebriti wanita popular di Malaysia. Tidak hanya mempunyai rupa paras jelita, bakat lakonannya juga seiring menjadikan dia salah seorang pelakon kesukaan ramai dan tidak henti-henti drama lakonannya muncul di kaca televisyen.

Selain drama Akira Kirana, Uqasha Senrose juga terlibat dalam drama terbaharu berjudul Isteri Halal. Drama tersebut sudah mulai ditayangkan pada 27 Februari baru-baru ini dan ternyata ia menampilkan kelainan dalam lakonan Uqasha Senrose pada kali ini.

Sponsored

Gayanya juga dilihat berbeza apabila warna rambut juga diubah oleh Uqasha Senrose. Walau bagaimanapun, dalam satu perkongsian Uqasha Senrose seperti biasa dirinya menjadi sorotan di media sosial. Namun begitu, terdapat pula komen-komen yang mengundang ada peminat menasihati mereka.

Perkongsian Uqasha Senrose itu tidak semena-mena dikomen mengenai berat badan dan ia umum diketahui adalah perkara yang sensitif bagi sesetengah pihak. Seorang individu bagaimanapun tampil menasihati mereka agar memikirkan perasaan pelakon tersebut dan komennya itu juga menarik perhatian Uqasha Senrose yang dilihat pasrah.

Sponsored

“Kenapa la ada je orang nak mention dia gemuk, naik berat badan la, kata-kata tu rasanya dapat puaskan hati yang menulis je, tak fikir ke perasaan empunya badan. Tak perlu kot nak tegur menda macam tu. Tak sensitif nya la orang Melayu, always nak bawa perangai mak cik bawang tu”