Zoey Rahman Jawab Isu Muka Nampak Lain, Nafi Buat Pembedahan Cuma Gunakan Solekan Dan ‘Filter’

Sponsored

Sejak kebelakangan ini, nama Zoey Rahman menjadi bualan ramai gara-gara beberapa video yang dimuat naik di akaun Tik Tok selebriti itu. Di dalam video tersebut, Zoey kelihatan begitu berbeza dari biasa sekaligus membuatkan ramai yang mendakwa dia telah melakukan pembedahan kosmetik.

Namun baru-baru ini, Zoey tampil menafikan dakwaan dari netizen dan mengatakan itu semua hanyalah solekan yang dilakukan pada wajahnya. Menurutnya, dia cuma mengenakan solekan khas untuk kaum lelaki selain turut menggunakan ‘filter’ yang ada di media sosial.

Sponsored

“Dalam video itu nampak lain sebab saya pakai filter yang ada di Instagram. Malah solekan pun saya hanya pakai ‘foundation’, bedak dan pewarna bibir. Mungkin kesan ‘filter’ itu yang buatkan nampak seperti saya beriya-iya menggayakan solekan yang tebal.”

Macam yang semua sedia maklum, Zoey juga merupakan pemilik jenama kosmetik, oleh itu dia sering melakukan tutorial solekan di media sosialnya. Dalam masa yang sama, Zoey turut mempertahankan dirinya apabila dia kerap mempromosikan produk miliknya itu bersama tutorial solekan.

Sponsored

“Sebagai pemilik produk kosmetik, saya perlu promosikan produk saya. Bisnes ini adalah sumber pendapatan utama. Walaupun saya tahu sasaran pembeli adalah golongan wanita tapi lelaki juga boleh bersolek.”

Tambahnya lagi, pada awalnya dia berasa malu untuk membuat video solekan memandangkan dia adalah seorang lelaki. Namun sebagai pemilik jenama kosmetik, dia perlu menggunakan pengaruh yang ada untuk mempromosikan perniagaannya itu.

Sponsored

Terdahulu, ramai yang menegur wajah selebriti itu yang dikatakan nampak lain dan berbeza dari wajahnya sebelum ini. Malah ada juga yang mendakwa dia telah melakukan beberapa pembedahan kosmetik pada wajahnya untuk mengubah bentuk mukanya menjadi lain.

Sementara itu, anda boleh juga baca kisah-kisah lain yang menarik di Syor.