Air Banjir Jernih Dalam Rumah Jadi Tanda Tanya, “Betul Ke Kat Malaysia Ni?”

Sponsored

Umum sedia tahu beberapa kawasan di negeri Pantai Timur kini sedang dilanda banjir yang agak teruk. Keadaan cuaca dengan hujan tidak berhenti menyebabkan keadaan beberapa kawasan dinaiki air.

Melihatkan beberapa video yang dikongsikan di sosial media, ada penduduk mengibarkan kain putih meminta bantuan. Disebabkan keadaan air yang sangat deras agak sukar untuk misi menyelamat.

Sponsored

Kebersihan air banjir jadi perhatian

Biarpun begitu, salah satu perkongsian rakaman ini telah mencuri perhatian ramai. Manakan tidak dalam video ini dipaparkan air banjir jernih dalam rumah membuatkan ia menjadi tanda tanya warganet.

Berikut adalah perkongsian rakaman air banjir jernih dalam rumah yang dikongsikan oleh seorang pengguna TikTok dengan nama akaun cikraa_eyrazara:

Sponsored
@cikraa_eyrazara

Replying to @Norhaliza Mohd Khalid dah filter siap2 air banjir sebelum masuk rumah hahhhahahah #fyp #foryou #fypシ゚viral #mangsabanjir2022 #mangsabanjir #banjir2022

♬ bunyi asal – foodrider10 – foodrider10

Dalam rakaman tersebut dipaparkan air yang sudah memasuki ruang dapur kediaman tersebut. Individu yang merakam menunjukkan air sangat jernih di dalam rumahnya membuatkan ada yang berkata seakan kolam renang.

Kejernihan jadi tanda tanya

Meninjau di ruangan komen, rata-rata warganet meninggalkan reaksi mereka yang tertanya-tanya bagaimana air banjir boleh jadi sejernih itu. Selain dari itu ada juga yang kagum menyaksikannya. Berikut antaranya:

Sponsored

“Macam mana air tu boleh bersih teruk?”

“Mesti dah biasa naik air ea..Semoga dipermudah urusan awak semua”

“Betul ke kat Malaysia ni, air jernih semacam”

“Air jernih gini banjir selalu pon tak de hal tak jenuh nak cuci cuci dinding lantai semua dah”