Biodata Ira Kazar

Sponsored

Sejak akhir-akhir ini nama Ira Kazar sering menjadi sebutan ramai gara-gara terpalit dengan kemelut rumahtangga pasangan selebriti, Syamsul Yusof dan Puteri Sarah Liyana.

Bukan baru semalam kisah orang ketiga dalam hubungan suami isteri pengarah terkenal dan pelakon ini menjadi buah mulut ramai. Pendedahan sudah lama dibuat oleh Puteri Sarah kerana tidak boleh lagi bersabar dengan gangguan yang dihadapinya.

Sponsored
Puteri Sarah Liyana

Namun baru semalam Syamsul Yusof mengakui sudah bernikah dengan Ira Kazar dan pendedahan ini sekali lagi membuatkan kemelut rumahtangga Puteri Sarah mendapat perhatian ramai.

Tidak kurang juga ada yang tertanya-tanya siapakah pemilik nama Ira Kazar yang kini sudah pun bergelar madu Puteri Sarah Liyana dan isteri kedua kepada Syamsul Yusof.

Sponsored

Siapakah sebenarnya Ira Kazar ini? Untuk yang belum mengenalinya, kami sediakan biodata Ira Kazar, isteri kedua Syamsul Yusof ini seperti berikut:

Biodata Ira Kazar

Sponsored

Nama Penuh : Faghirah Fatini Binti Kazaruddin
Nama Panggilan : Ira Kazar
Umur : 27 tahun
Asal: Kampar, Perak

Latar belakang peribadi

Mungkin ramai yang sudah mengetahui bahawa Ira Kazar adalah anak kepada pelakon senior yang dikenali dengan nama Kazar Saisi. Bapanya cukup terkenal menerusi watak Pak Samad dalam 7 Hari Mencintaiku.

Ira Kazar adalah anak keempat dari lima beradik. Adik-beradik lainnya adalah Melor Hariante, Yasmin Mariante, Elya Amirul naim dan Amirul Latiff.

Foto Ira Kazar

SumberAzhan.co