Rupanya Ramai Tak Tahu ‘Alahai Mami Jarum’ Adalah Nyanyian Yana Samsudin Selepas Berpuluh Tahun!

Sponsored

Nama selebriti Yana Samsudin ini bukanlah baru dalam industri hiburan tanah air. Sudah bertahun-tahun terkenal dengan bakat lakonannya, sejak akhir-akhir ini namanya semakin dikenali ramai sebagai orang penyanyi.

Apatah lagi apabila Yana Samsudin pernah menyertai rancangan pertandingan nyanyian menggunakan maskot, The Masked Singer sebagai ABC. Ramai yang tak sangka rupanya Yana Samsudin memiliki bakat dan suara sebagai seorang penyanyi.

Sponsored

Malah baru-baru ini seorang pengguna TikTok berkongsikan satu rakaman dengan paparan Yana Samsudin menyanyi di sebuah majlis. Turut disertakan suara Yana Samsudin menyanyikan lagu tema filem Mami Jarum yang pernah menjadi satu fenomena satu ketika dulu.

Lagu tersebut berjudul Alahai Mami Jarum adalah nyanyian Yana Samsudin dan perkongsian ini membuatkan ramai yang baru tahu rupanya itu adalah suara pelakon popular tersebut. Korang dengarkan sendiri menerusi perkongsian satu video pendek berikut ini:

Sponsored
@aniq_syazriel

Replying to @enna_metasim Ternyata ramai yg baru tahu penyanyi sebenar lagu Mami Jarum setelah 21 Tahun😂..best kan suara @yanasamsudinxx 🤩#mamijarum #yanasamsudin #fyp #viral #ceooflaguviral #ceoofthrowback

♬ Hai Mami Jarum By Yana Samsudin – CEO OF THROWBACK🔥

“Ternyata ramai yg baru tahu penyanyi sebenar lagu Mami Jarum setelah 21 Tahun😂..best kan suara Yana Samsudin”, tulis pemilik akaun TikTok ini di ruangan kapsyen perkongsian tersebut. 

Yana Samsudin

Meninjau di ruangan komen, rupanya ramai yang baru tahu Alahai Mami Jarum adalah nyanyian Yana Samsudin. Rata-rata warganet meluahkan rasa terkejut mereka itu di ruangan komen seperti berikut:

Sponsored

“Alamak kenapa baru tahu ni haha ketinggalan betul”


“Yana Samsudin ni suara memang best…Lagu Pasrah dia kita minat start dengar dalam cita Mami Jarum. Lagu Hingga Hujung Nyawa pun lagu dia tapi orang ingat Erra”

“Ya salam baru tahu Yana nyanyi. Kalau keluar cite ni beria nyanyi sebab dah naik hafal sampai kena gelak dengan SIL. Yana rupanya nyanyi”

“Ramai betul yang baru tahu..Lega dia dapat reveal penyanyi sebenar..Sekarang dah terjawab kan hahaha”

SumberTikTok