Cikgu Ayu Kesal Pengunjung Kedai Makan Pandang Serong Anaknya Menangis, “Aik Kita Pulak Kena Makan Kat Rumah?”

Sponsored

Isu anak meragam di tempat awam dan dipandang serong bukanlah perkara baru. Kadang-kadang orang ramai atau lebih spesifik anak muda tidak berapa faham situasi bila anak-anak menangis dan tantrum di tempat awam.

Baru-baru ini seorang pempengaruh cukup popular di TikTok dikenali dengan nama Cikgu Ayu menjadi perhatian ramai. Dalam satu video yang dimuat naik di sosial media itu dipaparkan luahan Cikgu Ayu yang alami situasi dipandang serong bila anak ‘buat hal’ di restoran.

Sponsored

Dalam rakaman itu kedengaran Cikgu Ayu menegur individu menjelingnya ketika sedang makan di restoran. Tidak senang dengan situasi itu dia bingkas bangun dan menunggu yang lain di dalam kereta bersama anak-anaknya.

Berikut adalah luahan Cikgu Ayu kesal pengunjung kedai makan pandang serong kurang senang dengan anaknya yang menangis itu:

Sponsored

Tegur Cikgu Ayu, tidak perlu memandang sedemikian bila nampak anak orang lain menangis di restoran. Malah jika tidak senang boleh bungkus makanan dan tunggu di rumah.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata warganet meninggalkan reaksi mereka mengenai luahan Cikgu Ayu kesal pengunjung kedai makan pandang serong kurang senang dengan anaknya yang menangis itu seperti berikut:

Sponsored

“Aku ada anak kecik, tapi tergelak pulak dia cakap tak suka budak menangis pegi bungkus makan kat rumah. Eh anak dia nangis orang lain pulak kena bungkus”

“Aik kita pulak kena makan kat rumah..Patutnya anak nangis cepat2 la balik”

“Dia sebenarnya normal je budak nangis menjerit tak nak dipujuk. Tapi kekadang kita mengharapkan mak bapak dia dapat cari solution untuk hentikan”

“For me kalau anak saya yang menangis. Saya yang akan balik. Bukan suruh orang dalam kedai tu balik makan kat rumah”

SumberTikTok