Pendengar Tak Puas Hati Dakwa Hot FM Perlekehkan Pencarum KWSP, Ada Pula Yang Setuju Kata-Kata KJ

Sponsored

Sejak akhir-akhir ini isu pengeluaran KWSP sekali lagi menjadi perhatian ramai. Ada pihak mendesak supaya pengeluaran KWSP dibenarkan supaya dapat menampung kesusahan rakyat dengan bebanan taraf hidup kini.

Untuk info, kerajaan sebelum ini sudah membenarkan dua kali pengeluaran KWSP bagi membantu pencarum dalam kesusahan kesan pandemik Covid-19. Sekali lagi ada yang mendesak untuk pengeluaran kali ketiga.

Sponsored

Isu ini menjadi topik perbincangan di stesen radio Hot FM baru-baru ini. Umum sedia tahu bekas Menteri Kesihatan Malaysia, Khairy Jamaluddin dilantik menjadi salah seorang penyampai radio tersebut.

Mengambil peluang ini, topik perbincangan mengenai pengeluaran KWSP diketengahkan dan dibincangkan. Namun begitu timbul pula isu pendengar tak puas hati dakwa Hot FM perlekehkan pencarum KWSP.

Sponsored

Dakwaan tersebut telah dimuat naik oleh seorang pengguna TikTok yang memuat naik video seperti di atas. Malah di ruangan kapsyen individu ini menulis seperti berikut:

“Hot FM mempersendakan pencarum KWSP?”

Sponsored

Bagaimanapun meninjau di ruangan komen, rata-rata warganet tidak bersetuju dengan individu dakwa Hot FM perlekehkan pencarum KWSP ini. Berikut antaranya:

“Respect to KJ..Kebenaran tetap kebenaran..Duit KWSP tu untuk hari tua…Dah 2 kali pun kerajaan bagi keluar”

“Rasanya Hot FM bagi ruang berbincang tapi dengan tone santai..Terpulang”

“Aku dengar dari mula sampai abis tak de part pun dia persenda pencarum elok je..KJ bagi pendapat yang baik..Yang kuban2 je haters”

“Jujur cakap..KWSP ramai yang silap guna. Macam saya..Betul 1000 yang bising2 nak KWSP. Tapi yang betul2 perlu hanya 10 orang”

SumberTikTok