Wanita Menangis Terjumpa Lelaki Iras Arwah Bapa Semasa Tunaikan Umrah, “Terus Aku Kejar Dia…”

Sponsored

Rindu kepada mereka yang sudah tiada sangat berbeza dan sukar untuk digambarkan perasaannya. Baru-baru ini, tular perkongsian dari seorang wanita ini tentang pengalamannya semasa mengerjakan umrah apabila dia terjumpa dengan seseorang yang mirip arwah bapanya.

Di dalam video yang dikongsikan itu, wanita tersebut berkongsikan kisahnya semasa dia berada di tanah suci Mekah untuk mengerjakan umrah. Pada awalnya, dia berdoa supaya dipertemukan dengan seseorang yang mirip dengan arwah bapanya kerana dia terlalu rindukan orang tuanya itu.

Sponsored

Namun dia tidak menyangka ianya menjadi kenyataan apabila dia terserempak dengan seorang lelaki yang mirip sekali dengan wajah bapanya. Wanita itu kemudian mengejar lelaki itu dan menunjukkan gambar arwah bapanya di mana lelaki itu turut bersetuju mereka nampak sama.

Malah wanita itu sempat mengambil gambar lelaki itu mungkin untuk dikongsikan kepada ahli keluarga yang lain. Perkongsian tersebut kemudiannya mula tular dan membuatkan rata-rata netizen berasa sebak dan terharu melihat situasi yang berlaku pada wanita itu.

Sponsored

Komen netizen

Meninjau di ruangan komen, netizen turut menitipkan doa untuk arwah bapa wanita itu yang sudah pergi menghadap ilahi. Dalam masa yang sama, ada juga yang berharap diberikan peluang untuk merasai pengalaman yang sama seperti wanita ini.

“Pagi-pagi dah buat saya menangis. Rindu sangat arwah bapak saya…”

Sponsored

“Walaupun orangnya tak sama tapi bila dapat tatap wajah seakan yang kita sayang, terubat rindu di dada…”

“Ye betul kat mekah pelbagai perkara di luar jangkaan kita akan dapat lalui, saya pun terjumpa muka yang sama dengan arwah nenek…”

Sementara itu, anda boleh juga baca kisah-kisah lain yang menarik di Syor.

Sumbertik tok