Anak DSV Kacak Sedekah Baju Raya, Peluk Dan Salam Cium Tangan Pekerja Stesyen Minyak Dipuji

Sponsored

Siapa sahaja yang tidak kenal dengan Dato Sri Vida atau nama pendeknya DSV ini. Seorang usahawan yang cukup popular dengan personalitinya yang tersendiri, baru-baru ini anak DSV yang dipanggil Kacak menjadi bualan ramai di sosial media.

Anak bujang usahwan kosmetik ini menjadi perhatian ramai selepas satu video dengan paparan Kacak sedekah baju raya pada pekerja stesyen minyak.

Sponsored

Manakan tidak dalam rakaman itu sudahlah Kacak berbesar hati memberi baju melayu percuma kepada pekerja berkenaan, aksi anak bujang DSV yang menghormati orang telah membuatkan ramai memujinya.

Menerusi rakaman tersebut, Kacak menceritakan baju melayu yang dipakainya ditegur pekerja stesyen minyak berkenaan. Sempat berbual, Kacak bertanya kepada lelaki itu adakah dia sudah beli baju raya? dan jawapannya adalah belum.

Sponsored

Mendengarkan perkara tersebut Kacak terus mengambil keputusan untuk hadiahkan sepasang baju melayu keluarannya sendiri kepada pekerja berkenaan. Reaksi pekerja itu sungguh gembira dan akhirnya Kacak bersalaman mencium tangan dan memeluk lelaki tersebut.

Sifat pemurah, merendah diri dan menghormati orang lain ini biarpun berlainan bangsa membuatkan ramai memuji Kacak.

Sponsored

Berikut antara reaksi ramai yang ditinggalkan di ruangan komen perkongsian anak DSV Kacak sedekah baju raya ini:

“Part dia salam cium tangan tu..Proud of u Kacak!”

“Sebaknya dengar Kacak cakap dulukan sedekah, percaya dengan rezeki. Anak jutawan tapi humble dan beradab. Semoga ia menjadi asbab ke syurga”

“Allahuakhabar bagusnya didikan DSV. Budi bicara kacak, cara dia approach tu tak tinggi nada suara daripada penerima. Salam nunduk tanda hormat sesama”

SumberTikTok