Betty Tak Setuju Cikgu Ayu Tegur Orang Ramai Jeling Anak Meragam Di Restoran, “Mak Bapak Tak Boleh Selfish”

Sponsored

Beberapa hari kecoh di sosial media dengan pendapat dan luahan seorang pempengaruh dikenali dengan nama Cikgu Ayu yang tidak berpuas hati apabila ada yang memadang serong bila anak-anaknya meragam di kedai makan.

Luahan Cikgu Ayu telah meraih perhatian ramai dan ada juga yang tidak bersetuju dengan pendapatnya. Dalam video dibuat olehnya sebelum ini Cikgu Ayu meminta orang ramai untuk makan di rumah masing-masing jika tidak suka akan suasana bising sebegitu.

Sponsored

Namun begitu, terbaharu pempengaruh dan usahawan dikenali dengan nama Betty Rahmad pula memuat naik satu video yang meluahkan pendapatnya tidak bersetuju dengan Cikgu Ayu itu.

Berikut adalah video Betty tak setuju Cikgu Ayu tegur orang ramai jeling anak meragam di restoran tersebut:

Sponsored

Bercakap dengan penuh ‘isi’, Betty menganggap pelanggan yang datang ke restoran untuk makan sepatutnya tidak perlu berhadapan dengan situasi anak orang lain meragam. Malah katanya, ibu bapa perlu mainkan peranan penting bila berhadapan dengan situasi begini.

“Saya minta maaflah kalau ulasan saya ni mengguris hati….Sepatutnya mak bapak yang ada anak macam ni kena sediakan apa yang patut untuk isi masa anak..supaya tak menganggu orang lain..Diorang datang bayar nak makan kak, bukan nak dengar anak kita menangis..Tak baik mak bapak tak boleh selfish.”

Sponsored

Antaranya boleh tenangkan anak di luar kedai makan dan kembali masuk setelah semuanya baik-baik. Selain itu ibu bapa boleh sediakan permainan buat anak-anak isi masa ketika menunggu makanan.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata warganet bersetuju dengan pendapat Betty tak setuju Cikgu Ayu meluahkan perasaannya mengenai isu anak-anak di kedai makan tersebut. Berikut antaranya:

“Setuju sangat akak dulu masa anak2 kecik memang tak pergi kedai makan sebab kita tahu anak kita macam mana takut orang tak suka”

“Setuju dengan kak Betty ni..Sebab tu kita tak boleh nak normalkan budak kecik biasalah”

“Aku anak menangis dekat tempat orang ramai dia punya gelabah tak boleh cakap. Bia aku balik tak makan dari anak melalak telolong dekat luar

“Cara Betty explain pun dah tau kenapa Wira tu cerdik bijak pandai kelakuannya”