Isu Baju Melayu RM1 Diserbu, Individu ‘Nasihatkan’ Penganjur

Sponsored

Hujung minggu lalu tular di sosial media dengan beberapa rakaman kejadian orang ramai menyerbu sebuah pembukaan butik di Shah Alam yang menyebabkan keadaan huru hara. Kejadian itu menyebabkan butik tersebut terpaksa ditutup untuk mengawal keadaan.

Difahamkan kejadian serbu berkenaan adalah disebabkan salah faham penjualan baju melayu RM1 di butik berkenaan. Menurut netizen, penerangan pihak penganjur kurang jelas menyebabkan pengunjung yang datang salah faham.

Sponsored

Teguran berhemah isu baju melayu RM1

Baru-baru ini individu terkenal di TikTok dengan nama Cikgu Jeffri memberikan teguran kepada penganjur mengenai isu baju melayu RM1 ini dengan penuh berhemah. Dalam video teguran tersebut individu ini akui di zaman sekarang dengan harga barang mahal membuatkan ramai yang berebut.

“Wow free marketing, baju melayu seringgit. Sapa yang tak berebut. Lagi-lagi keadaan sekarang barang tengah mahal. Nak tingkatkan follower, nak popularkan diri kita.. Memang bagus. Tapi nak kena berhati-hati. Masyarakat kita jangan dianjing-anjingkan.

Sponsored

Katanya nak buat, kenalah sedekah seikhlas hati

Tambahnya lagi, jika Cikgu Jeffry sendiri berada di keadaan pengunjung tersebut sudah tentu dia pun marah juga. Tunggu lama namun apa yang dijanjikan tidak dikotakan.

“Dah ajak datang tapi barangnya tak de..ha…Kena ingat masyarakat ni, bagi sedekah kena la bagi seikhlas hati. Kalau saya pun saya marah, tunggu lama sangat sampai masa tak de. Orang yang datang dari jauh, bertunggu tangga sekian lama. Ingat percuma?

Sponsored

“Nak kena hati-hati, popular ni nak kena hati-hati ada yang popular untung. Ada yang popular sangat berbahaya. Kalau saya pun hangin orang menganjing-nganjing kita”

SumberTikTok