Wanita Kongsi Keterujaan Pakai Telekung RM6,080 Ketika Mengerjakan Umrah, “Ini Baru Tetamu VIP”

Sponsored

Sebagai umat Islam melakukan Umrah menjadi pekara yang ramai teruja mahu mengerjakannya. Di Tanah Suci sudah tentunya aurat perlu dijaga dan amal ibadah diutamakan.

Baru-baru ini seorang wanita yang juga adalah pengasas dan pemilik Bawal Exclusive, Haliza Masyuri memuat naik satu video ketika dia mengerjakan umrah serta menjadi buah mulut ramai.

Sponsored

Dalam video itu wanita berkenaan rasa teruja apabila dia berpeluang memakai telekung yang berharga RM6,080 ketika mengerjakan umrah.

Dalam video tersebut wanita ini turut menegaskan bukan niatnya untuk riak, tapi inilah yang dia mahukan. Berikut adalah muat naik video wanita kongsi keterujaan pakai telekung RM6,080 ketika mengerjakan umrah ini:

Sponsored
@halizamaysuri

Bukan riak tapi inilah yang sya pinta pagi petang siang malam. Nak jadi tetamu VIP Allah 🕋

♬ Allah Allah Aghisna – Veve Zulfikar

Malah apa yang lebih menjadi perhatian ramai apabila di video itu wanita berkenaan turut memberitahu harga telekung yang dipakainya. Berikut adalah apa yang ditulisnya:

“Pakai telekung harga RM6,080. Ini baru tetamu VIP Allah”.

Sponsored

Tulisannya itu membuatkan ada warganet yang kurang senang dan mendakwa ia seakan ‘tersalah’ ayat. Malah ada juga yang memuji wanita berkenaan dengan apa yang ditampilkannya itu.

Di ruangan komen, rata-rata warganet meninggalkan reaksi mereka mengenai perkongsian keterujaan pakai telekung dengan harga sedemikian seperti berikut:

“Risau kadang2 kita jer yang rasa camtu, tapi sebenarnya Allah tak pandang pun kita…”

“Kita semua memang betul2 tetamu VVIP bila ke sana. Betulkan niat”

“Ustaz Wadi Anuar pernah cakap ruang untuk miskin di syurga banyak”

“Kalau kasut dan baju pakai beratus-ratus. Telekung mestilah lebih! No issues. Macam kami ni lain lah kasut RM20, telekung RM100 ok dah alhamdulillah”

SumberTikTok